top of page

Javier BALMASEDA Cuba -1971

Vaig néixer a Cienfuegos Cuba, un 25 de desembre de 1971, de mare professora d'escola primària i pare de professió mecànic.

 

Des de molt petit ja m'interessava pel dibuix, per la qual cosa la meva mare va decidir que als 10 anys ingressés en un cercle d'interès com a oient a l'escola elemental d'art.

 

L'any 1983 (als 11 anys) vaig començar a Cienfuegos-Cuba els meus estudis bàsics sobre la metodologia de les belles arts, a la "Escuela elemental de Artes Plásticas". On vaig obtenir un coneixement bàsic de les manifestacions tradicionals de l'art, com la pintura, l'escultura el gravat, la història de l'art, i sempre el dibuix. Ja sentia una especial inclinació per la tridimensionalitat.

 

En 2013 represento al Principat d'Andorra en la 55 Biennal de Venècia amb l'obra "Fixed in Contemporaneity" on la meva intenció primària ha estat crear una imatge que mostri una visió de la contemporaneïtat partint de les meves pròpies vivències i reflexionant sobre aspectes de la vida i del propi art. Pel que es manifesta - a través d'una metàfora desesperançadora- la impotència per qüestionar una societat contemporània immersa en la desculturització i el desarrelament humà. En aquest cas, precarietat, impotència, incertesa, resignació i desarrelament són els factors detonants que m'inspiren a manipular aquestes realitats, amb les quals sempre aspiro a ser directe, de manera que la primera impressió no deixi lloc al dubte que neix de la contemplació.

bottom of page