top of page

SAYPE France 1989

Nascut el 1989 a Belfort (FR), Saype viu actualment i treballa a Bulle (CH).

Artista autodidacta, va començar a pintar als 14 anys a través del grafiti. Molt ràpidament, va treballar entre el carrer i el seu estudi i va exposar els seus primers treballs en una galeria als 16 anys.

 

Apassionat de la filosofia i de les preguntes que hom podria anomenar "existencial", la seva pintura explora sovint temes entorn de l'ésser humà. La seva obra és una manera per a ell de compartir la seva visió del món i ens convida a qüestionar-nos la nostra naturalesa profunda, el nostre esperit, el nostre lloc a la terra i a la societat.

 

Des del 2013, al seu taller hi ha convidats teles "formats externs". Trasposa el seu treball en plexiglass que pinta en diferents plans després muntats, cosa que aporta una nova dimensió a la seva obra.

 

Pioner en el camp de la pintura sobre herba, des del 2013 produeix gegantins frescos efímers en paisatges, amb pintura 100% biodegradable que ell mateix prepara. El 2016 va ser un any clau per al seu treball, amb la realització del treball biodegradable més gran sobre herba del món als Alps suïssos: 10.000m2, retransmesos pels grans mitjans de comunicació.

 

El passat mes de juny, Saype va decidir aturar-se a Andorra aquest lloc atípic, que presenta paisatges suntuosos, és un lloc ideal per acollir la segona etapa del projecte Beyond Walls per a la biennal internacional del land art art.

 

A principis del 2019, va ser seleccionada per la famosa revista Forbes d’entre les 30 personalitats més influents menors de 30 anys del món en l’àmbit de l’art i la cultura.

 

El 2019, Saype va llançar el seu projecte d’art amb valors socials i humans i d’abast global: Projecte Beyond Walls. El seu objectiu és crear la cadena humana més gran del món unint més de vint ciutats en 3 anys. Un missatge d’optimisme, amabilitat i ajuda mútua que l’artista vol circular, per promoure la convivència.

bottom of page